Powered by Smartsupp Vragen virtuele maagband. Hier worden al je vragen beantwoord
Alles over de virtuele maagband

Vragen Virtuele maagband

Afvallen en je streefgewicht behouden 

Wil je liever persoonlijk advies?

Samen kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen beteken
om je streefgewicht te behalen en te behouden zonder jojo effect.

virtuele maagband

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele maagband is een maagband die geplaatst wordt door middel van hypnose

Dit is dus zonder een chirurgische ingreep.
Hierdoor zal je geen last hebben van pijn, kans op complicaties, littekens en ongemak.
Er komt dus geen fysieke maagband aan te pas!
maagband zonder operatie maar door hypnose

Normaal gesproken vecht men constant op bewust niveau om op het gewenste gewicht te komen.
Uiteraard om de meest uiteenlopende redenen, meestal de gezondheid, en om er goed uit te zien.

Om af te vallen zijn er vele (en dure) mogelijkheden. Van pillen tot shakes, van gewichten tot sportschool, van aerobics tot zumba, afslankstudio’s, diëten … en ga zo maar door.
En dit werkt ook vaak, maar er is één probleem: zodra u hiermee stopt valt u vaak weer terug in het oude patroon en zal het oude gewicht weer terugkomen. Dat patroon moet dus veranderd worden.

Hypnose verandert dit patroon. De meest effectieve manier om je eet patroon te veranderen is een virtuele maagband.

Een virtuele maagband is eigenlijk niets meer dan door middel van hypnotherapie in je onderbewustzijn het idee te prenten dat je een maagband hebt. Door middel van hypnose wordt er gecommuniceerd met het onbewuste, hierdoor kun je gemakkelijk belemmerende patronen loslaten en deze vervangen voor nieuwe patronen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jouw bewuste en onbewuste geest voor 100 procent samenwerken, dit om te voorkomen dat je niet meer in oude gewoontes terugvalt. Na de behandelingen reageert jouw onderbewuste geest precies hetzelfde als hoe het zou reageren bij een echte maagband

Hoe werkt een virtuele maagband door hypnose?

Tijdens onze behandeling gaan wij aan de slag met jouw onderbewuste. Om te zorgen dat jou bewuste en onderbewuste samen te laten werken

onbewuste en bewuste geest hoe werkt dat?

Je geest werkt met het bewuste en het onbewuste niveau. Met je bewuste geest neem je beslissingen, doe je en denk je. Dit bepaalt tussen de 10 en 20 procent van jouw gedrag. Je onbewuste geest daarentegen bepaalt tussen de 80 en 90 procent van jouw gedrag! De onbewuste geest bestaat uit je gewoonten, je overtuigingen en je normen en waarden. Wanneer jij iets bewust wilt, is er dus altijd de grote kans dat jouw onbewuste geest dit dwarsboomt.

Drie hypnose sessies is dat genoeg?

Tijdens de drie behandelingen om een virtuele maagband “te plaatsen”, plaats ik door middel van hypnose de suggestie van een fysieke maagband in jouw onbewuste geest. Hierdoor zorg ik ervoor dat jouw bewuste en onbewuste geest elkaar niet meer in de weg zitten. En jij de van voorheen tegengezeten onbewuste overtuigingen kan omzetten in versterkende en positieve overtuigingen. Hierdoor val je niet terug in oude patronen.

Nadat de behandelingen onder hypnose zijn uitgevoerd zal je eerder het gevoel hebben dat je vol zit, en daardoor zal je minder gaan eten. Dit zorgt ervoor dat je net als bij de traditionele maagband kunt blijven eten waar je van houdt, terwijl je blijft afvallen. Zonder dat je continu een hongergevoel hebt!

Hoe is de virtuele maagband ontstaan?

Begin 2000 werd het concept ontwikkeld in Spanje. In 2009 kreeg de virtuele maagband meer bekendheid nadat de bekende Engelse hypnotherapeut Sheila Granger het begon te gebruiken. Zij heeft ook boek geschreven genaamd “Sheila Granger’s Virtual Gastric Band Workbook” hierin beschrijft zij haar behandeling voor het aanbrengen van een virtuele maagband .

Ik merkte dat het plaatsen van een virtuele maagband nog effectiever kon zijn en heb mijn eigen draai gegeven aan de behandeling. In de praktijk merk ik dat mijn cliënten deze behandeling erg fijn vinden en dat cliënten snel en langdurig afvallen. En hun streefgewicht behalen en behouden.

Werkt een virtuele maagband echt?

Ja! Een virtuele maagband werkt echt. De werking van de behandeling is alleen bij iedereen verschillend. Dit komt omdat sommige mensen het niet of moeilijker toelaten dat er suggesties in het onderbewustzijn worden gezet. Deze mensen zullen wel degelijk afvallen, maar niet met de snelheid van mensen die het wel toelaten dat er suggesties in het onderbewustzijn worden geplaatst. Ook kun je nog sneller afvallen door te gaan sporten.

Onderzoeken naar een virtuele maagband

Omdat een virtuele maagband een relatief nieuwe techniek is zijn er nog geen grote onderzoeken geweest naar deze specifieke behandeling. Wel zijn er al vele onderzoeken geweest naar andere technieken voor het afvallen door hypnose. Hieruit bleek wel degelijk dat je meer afvalt door hypnose!

Zo was er een onderzoek van Journal of Consulting and Clinical Psychology waarbij ze 60 vrouwen met meer dan 20% overgewicht verdeelde in 2 groepen. De eerste groep kreeg hulp van een afvalcoach en de tweede groep ging afvallen door een aantal hypnose behandelingen. Hieruit bleek dat hypnose 30 keer effectiever is dan een afvalcoach! Wat ook opviel was dat de mensen werden geholpen door een afvalcoach na het stoppen terug vielen in hun oude patroon en snel weer net zo zwaar waren als daarvoor. Het effect van hypnose behandeling was daarentegen blijvend en de testpersonen bleven afvallen!

Dit onderzoek is uit 1986 en hier werd een oude hypnose techniek gebruikt. De nieuwe techniek namelijk een virtuele maagband is nog effectiever! Ik en mijn collega hypnotherapeuten komen met het plaatsten van virtuele maagbanden uit op een slagings percentage van 95%. Dit zijn hele goede cijfers en de resultaten zijn zelfs hoger dan bij een echte maagband!

Werkt een virtuele maagband ook op de lange termijn?

Doordat er tijdens het zetten van de virtuele maagband ook gekeken wordt naar onderliggende problemen en oorzaken waardoor iemand last heeft van overgewicht, wordt ook dit aangepakt in het onderbewuste. Hierdoor zal je minder snel dan bij een echte maagband terugvallen in oude patronen. Je blijft dus mooi op jouw streefgewicht en zal niet meer zo snel teveel eten, omdat je door de virtuele maagband sneller vol zit.

Mocht het nodig zijn bieden wij altijd nazorg aan.
Ook is het altijd mogelijk om een herhaal sessie te doen voor 50 euro.

Hoe ervaren mensen het afvallen door hypnose?

Online zijn talloze reacties te vinden over mensen die wel degelijk gewicht zijn verloren door zich te laten hypnotiseren. In de meeste gevallen kan je ervan uit gaan dat je de eerste week zo’n twee kilo afvalt. In de hierop volgende weken verlies je ongeveer één kilo per week. Natuurlijk zijn deze cijfers gemiddeld en zal jij afhankelijk van je eetpatroon hoogstwaarschijnlijk meer of minder afvallen. Mensen die minder snel afvallen kunnen er dan ook voor kiezen om een extra behandeling te nemen. Vaak is de reden van het minder snel afvallen dat personen het niet toelaten dat er iets op hun onderbewustzijn wordt geplaatst. Er zijn dan iets meer sessies nodig, maar afvallen doe je gegarandeerd!

Zijn er risico’s met afvallen door hypnose?

Waar bij het zetten van een echte maagband veel risico’s komen kijken is dat bij een ‘virtuele maagband’ zeker niet het geval! Doordat de complicaties bij het zetten van een echte maagband zo heftig kunnen zijn, snap ik dat er bij het zetten van een virtuele maagband twijfels zijn. Doet het echt geen pijn? Heb ik een lange herstelperiode nodig? Nee het doet zeker geen pijn, want er wordt niks door middel van een operatie gedaan. Van een lange herstelperiode is dus ook geen sprake, na de behandeling kan jij gewoon weer verder met je dagelijks leven.

Bij het zetten van een virtuele maagband wordt gebruik gemaakt van hypnose therapie.
Dit wordt gezien als een uiterst veilige manier van therapie.

Het enige risico bij het zetten van een virtuele maagband is; dat het bij sommige personen langer duurt voordat een behandeling het behaalde streefgewicht haalt. Wel staat vast dat iedereen door middel van een virtuele maagband kan afvallen!

Helaas zijn er uitzonderingen voor mensen die hoge doseringen antidepressiva slikken. Dit geldt ook voor anderen soorten medicatie die gebruikt worden bij psychische aandoeningen. Gebruik jij medicatie tegen psychische aandoeningen? Dat hoeft niet te betekenen dat de behandelingen niet door kunnen gaan!

Werkt een virtuele maagband voor diabetes patiënten?

Ja, een virtuele maagband kan er zelfs voor zorgen dat je minder last hebt van diabetes!

Wat zijn de uitzonderingen waardoor een hypnose behandeling niet door kan gaan?

Het plaatsen van een virtuele maagband is niet altijd geschikt voor mensen die een hoge dosering antidepressiva slikken. Dit komt omdat het door het slikken van antidepressiva moeilijker wordt om de onbewuste geest te beïnvloeden. Dit geldt ook voor sommige anderen medicaties tegen psychische aandoeningen. Neem daarom eerst even contact met mij op om samen te bespreken of de behandeling kan door gaan.

Hypnose is helaas niet geschikt voor mensen die psychotisch zijn

Wat is het resultaat van een virtuele maagband?

Na de behandelingen zal je gaan ervaren dat er heel snel resultaat behaald wordt. Het aanleggen van een virtuele maagband zorgt er namelijk voor dat de trek naar voedsel onmiddellijk verminderd. Het eten van kleinere porties en het kiezen voor gezonde maaltijden leidt direct tot gewichtsverlies.

Door het aanleggen van een virtuele maagband ontwikkel je een gezond eetpatroon dat je gemakkelijk kunt volhouden voor de rest van je leven. Je hoeft na het aanleggen van een virtuele maagband dus nooit meer last te hebben van overgewicht. Ook kunnen door middel van het aanleggen van een virtuele maagband schadelijke gevolgen van overgewicht zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten worden teruggedrongen. Je lichaam wordt weer gezond!

Kortom het plaatsen van een virtuele maagband is een echte aanrader voor mensen met overgewicht! Je zult ervaren dat je snel gewicht verliest, minder grote porties eet, lekkerder in je vel zit en gezonder leeft.

Wat kost een virtuele maagband?

Om het gewenste resultaat te behalen werk ik met drie behandelingen. Deze behandelingen zijn om de 5a8 dagen.

Bij de eerste behandeling stel ik mij rustig voor, houden wij een intake gesprek en doen wij ook de eerste hypnose sessie.

Bij de tweede behandeling is het dan zover! Door middel van hypnose plaats ik bij jou de virtuele maagband.

Bij de derde behandeling gaan we kijken waar we de ‘maagband’ nog moeten bijstellen door middel van hypnose.

Ook leer ik je hoe je zelfhypnose kan toepassen om de maagband voor jezelf strakker te zetten.

De drie behandelingen bij elkaar kosten €300,-
Je betaald per sessie €100,-

Waar rekening mee houden?

Houd er rekening mee dat je contact met mij opneemt wanneer je medicatie tegen psychische aandoeningen slikt.
Dit omdat het kan zijn dat de behandelingen door de medicatie geen effect kunnen hebben en dus ook niet door zullen gaan.
Na een goed gesprek bepalen wij samen of de behandeling door kan gaan.

Houd er rekening mee dat tussen de behandelingen 5 a 8 dagen rust zit.
Dat is alles, je hoeft geen rekening te houden met wat je eet of etentjes afzeggen. Je kunt na een behandeling gewoon doen wat je normaal doet!

Hypnose kan je met meer klachten helpen!

Als hypnotherapeut houd ik mij niet alleen maar bezig met het plaatsen van een virtuele maagband. Naast dat ik mijn cliënten help met afvallen, help ik mijn cliënten door middel van hypnose ook met; stoppen met roken, vele verschillende soorten angststoornissen, pijnbeheersing, slaapproblemen, eetstoornissen, diabetes, reuma, luchtweg- en ademhalingsaandoeningen en nog veel meer.

Ervaar jij een van deze klachten en kom je er maar niet van af? Neem dan gerust eens contact op om samen te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Heeft u klachten maar heb ik ze niet benoemd in dit artikel? Op mijn website staan nog veel meer lichaamsklachten waarbij ik jou kan helpen.

Ja ik wil me streefgewicht behalen en behouden

afvallen rotterdam afspraak maken

Staat je vraag er niet bij ?

Stel je vraag via de chat of mail. Ik zal zo snel mogelijk reageren